Парникові овочі та зелень: споживати чи зачекати на врожай з грядки?

378

Апетитні та не завжди безпечні. Свіжі овочі та зелень уже на прилавках крамниць та ринків Івано-Франківська.

Дехто поспішає придбати ранні огірки, капусту, помідори та редиску, щоб поповнити вичерпаний за зиму запас вітамінів. Інші не наважуються. Мовляв, побоюються нітратів, що містяться у парникових овочах. Тому чекатимуть першого врожаю з грядки.

Медики кажуть – в ідеалі треба їсти 400 г фруктів та овочів на день. Вони можуть бути як свіжі, так і заморожені. А також сухофрукти та свіжовіджаті овочі. Щодо парникових овочів та зелені лікарі мають низку застережень, адже у них такі містяться нітрати і пестициди. Втім, при правильній обробці та підготовці їх все ж можна вживати без шкоди для здоров’я.

Детальніше в сюжеті 402 каналу, передає WestNews.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Різке потепління завдало багатьом прикарпатцям клопотів зі здоров’ям. ВІДЕО

Коментарі:

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *