Унікальні й маловідомі властивості ківі

612

Зелений новозеландський фрукт давно “прижився” на наших столах. Крім того, що смачне, ківі є дуже корисним для здоров’я.

WestNews коротко розповість про найбільші переваги ківі для людського організму.

Згідно з дослідженнями, ківі тримає в тонусі нервову систему і фігуру, нормалізує тиск, добре впливає на травну систему, нирки і дихальну систему. Два фрукти в день цілком замінюють каву і солодощі, даруючи настрій та бадьорість. Адже в ківі містяться цінна клітковина та органічні кислоти. Пектини, залізо, магній, калій, фосфор і навіть білки, мінімум калорій роблять цей фрукт незамінним у раціоні. А через фантастичний вміст вітаміну С його можна назвати справжнім природним “аспірином”. Себто, аскорбінової кислоти в ківі більше, ніж у болгарському перці, смородині і цитрусових. Також тут міститься актінідін – речовина,котра покращує розщеплення білків і згортання крові. Впливаючи на вироблення серотоніну, фрукт стимулює сон та позбавляє від безсоння. Як подейкують дієтологи, кілограм ківі продовжує тривалість життя на цілий місяць!

Kiwi Fruit --- Image by © Maximilian Stock Ltd/photocuisine/Corbis

У косметології ківі відоме як чудовий засіб, що очищає шкіру та робить її бархатистою. Маска зі свіжих шкурок добре тонізує обличчя.

Треба обережно смакувати фруктом тим, хто має схильність до алергії. Ще одне протипоказання – підвищена кислотність і діарея. Для всіх решта ківі неодмінно стане корисним і смачним компонентом раціону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 продуктів, які не треба їсти жінкам після 30-ти років. ПЕРЕЛІК

Коментарі:

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *