WestNews.com.ua

Сезон пікніків: смачний рецепт приготування шашлику із телятини від відомого шеф-кухаря

04.08.2020, 20:46  |  Автор:   Хромей Зоряна

Сезон пікніків у розпалі, а приготування шашлика – важлива складова літнього відпочинку за містом. Чи не найкраще для цього підійде телятина, яка є дієтичного і не потребує довгого прожарювання.

Завжди якісну телятину пропонує м’ясний відділ Центрального ринку, який знаходиться на другому поверсі нового корпусу. Ціни коливаються від 140 до 180 гривень за кілограм.

“Якщо м’ясо рожеве – це молода телятина, а молочні телятка мають світленьке і біленьке м’ясо. Яловичина темніша”, – каже продавчиня Любов.

М’ясо до Івано-Франківська привозять із сіл області – це не ферми, а індивідуальні господарства. До того ж, у структурі Центрального ринку працює Державна ветеринарна лабораторія, яка щодня перевіряє м’ясні продукти на якість та безпечність.

WestNews пропонує своїм читачам смачний рецепт приготування шашлику із телятини від відомого шеф-кухаря Євгена Клопотенка.

Інградієнти:
  • 800 г Телятина (ошийок або лопатка)
  • 1 шт. Перець чилі
  • 1 шт. Зубчик часнику
  • 1 шт. Лайм (сік одного лайма)
  • 1 ст. л. Цукор
  • 3 ст. л. Вода
  • 1 ч. л. Корінь імбиру (тертий)
  • 20 г Кінза
  • 3 ст. л. Оливкова олія (+ додатково для смаження)
  • за смаком Сіль
  1. У невеликій каструлі поєднайте цукор (1 ст. л.), воду (3 ст. л.), сік одного лайма, тертий імбир (1 ч. л.), подрібнену кінзу (20 г), перець чилі (1 шт .) і зубчик часнику. Перемішайте все до повного розчинення цукру. Додайте дрібку солі, оливкову олію (3 ст. л.) і ще раз добре перемішайте. Духовку розігрійте до 180 градусів.
  2. Телятину зачистіть від плівок, поріжте невеликими кубиками. Посоліть, поперчіть і щільно нанижіть на бамбукові шампури та обсмажте на сковорідці гриль з невеликою кількістю оливкової олії до утворення коричневої скоринки з усіх боків.
  3. Шампури з обсмаженим м’ясом викладіть на деко, застелене фольгою, і відправте в духовку на 10-12 хвилин. Якщо ви готуєте шашлики на відкритому вугіллі, то просто смажте їх до готовності, раз-у-раз перевертаючи.
  4. Подавайте шашлики з телятини із соусом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно обрати телятину: добірка порад

Підписуйтесь на наш канал у Telegram та наші сторінки у Facebook, Instagram і Twitter. Щоб першими дізнаватися про головне, що відбувається в Івано-Франківську, області, Україні та світі.

При використанні будь-яких матеріалів інтернет видання гіперпосилання на конкретну новину чи матеріалів не нижче другого абзацу. Передрук матеріалів без погодження редакції забороняється.
&nbsp

Редакція WestNews

Україна, Івано-Франківськ, вул. Січових Стрільців 56
Прес-релізи: westnews.ua@gmail.com
Email редакції: editor.westnews@gmail.com

Підпишись

Розробка та дизайн:


X