WestNews.com.ua

Смачні гарніри, салати та супи: чому варто полюбити стручкову квасолю

03.06.2020, 10:42  |  Автор:   Хромей Зоряна

Незамінне джерело клітковини та білка міститься у  стручковій квасолі. Її рекомендують до вживання всім, хто стежить за своїм тілом і здоров’ям, бо вона низькокалорійна та корисна.

На прилавках ринків вже можна зустріти жовту стручкову квасолю, яка має м’який і вершковий смак та є джерелом калію і фосфору та зелену стручкову квасолю, яка має більш виразний смак, містить трохи більше бета-каротину і фолієвої кислоти.

Що цікаво, її калорійність не досягає навіть 25 калорій на 100 грам, а вітамінів та мінеральних речовин в ній просто не злічити.

Завдяки великому вмісту фолієвої кислоти квасолю рекомендують додавати у свій раціон вагітним жінкам, а через низький глікемічний індекс — людям хворим на діабет і тим, хто слідкує за вагою.

«Зараз вже починається сезон жовтої стручкової квасолі. Її привозимо із Заліщиків, раніше була із Херсонщини», – каже продавчиня Марія.

У стручковій квасолі також можна знайти такі мінерали, як кальцій, цинк, залізо, фтор, мідь, марганець, бор, бета-каротин, вітаміни С і К, у невеликій кількості вітаміни групи B (B1, B2, B3, B5, B6, пантотенову кислоту).

Зі стручковою квасолею виходять приголомшливі теплі салати і овочеві супи. Що примітно, її можна їсти цілий рік, тому що вона завжди доступна в продажу на Центральному ринку.

Стручкова квасоля – ідеальний гарнір до м’яса, стейків і доповнення до круп. Її можна відварювати і обсмажувати в яйці і просто на олії.

WestNews пропонує своїм читачам смачні рецепти приготування трьох страв із стручкової квасолі.

Дієтичний суп із зеленої стручкової квасолі

Інгредієнти:

  • 400 г стручкової квасолі,
  • 200 г картоплі,
  • пучок зелені (кріп, петрушка),
  • 50 г твердого сиру,
  • 20 г вершкового масла,
  • 100 мл вершків (або молока),
  • 800 мл води,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. Стручкову квасолю помий, очисти від хвостиків і подрібни за допомогою блендера або м’ясорубки.
  2. Картоплю почисти, розріж на 2-4 частини, залий водою, доведи до кипіння і посоли.
  3. Потім додай до картоплі стручкову квасолю і вари суп 15-20 хвилин до готовності картоплі.
  4. Подрібни зелень. Сир потри на середній терці.
  5. Суп протри через сито, щоб досягти однорідної консистенції. Додай вершкове масло, вершки, поперчи, посип зеленню і тертим сиром і дай настоятися дві хвилини під кришкою.
  6. Подавай суп зі стручкової квасолі гарячим з домашніми сухариками або грінками.

Суп зі стручковою квасолею - просто і смачно, рецепти з куркою ...

Квасоляний гарнір

 Інгредієнти:
  • 500 г стручкової квасолі,
  • 1 цибулина,
  • 2 зубки часнику,
  • 2 ст. ложки оливкової олії,
  • суміш мелених перців за смаком,
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. Стручкову квасолю помий, замочи в воді на 10 хвилин, потім злий воду і зріж хвостики. При бажанні розріж стручки на 2-3 частини, щоб у процесі приготування стручкову квасолю було зручніше перемішувати.
  2. Закинь стручкову квасолю в киплячу підсолену воду, доведи до кипіння і відвари 3-4 хвилини. Злий воду. Щоб спаржева квасоля зберегла яскравий зелений колір, з окропу відразу ж переклади її в крижану воду.
  3. Дрібно поріж цибулю. Подрібни часник.
  4. Обсмаж цибулю на сковороді в розігрітій оливковій олії до золотистого кольору приблизно 5 хвилин.
  5. Додай до цибулі спаржеву квасолю, посип спеціями, перемішай, накрий кришкою і обсмаж на середньому вогні 2-3 хвилини, періодично помішуючи.
  6. Наприкінці закинь подрібнений часник, перемішай і зніми з вогню.
  7. Залиш готову стручкову квасолю настоятися на 3-5 хвилин і подавай на стіл як гарнір або як самостійну страву.

З чим приготувати стручкову квасолю: рецепти - Gerold

Теплий салат із квасолею і яйцями

Інгредієнти:

  • 500 г стручкової квасолі,
  • листя зеленого салату,
  • 100 г консервованого зеленого горошку,
  • 3 яйця,
  • 2 зубки часнику,
  • 100 мл майонезу,
  • 20 г вершкового масла,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. Яйця відвари круто, остуди, очисти і покриши.
  2. Стручкову квасолю очисти від хвостиків і провари в підсоленій воді 3-5 хвилин до готовності. Дістань квасолю з окропу і промий холодною водою.
  3. Обсмаж спаржеву квасолю в сковороді в розігрітому вершковому маслі, помішуючи, 3-5 хвилин.
  4. Наприкінці додай часник, перемішай, зніми з вогню і трохи остуди.
  5. У салатницю виклади листя салату, зверху помісти спаржеву квасолю, посип яйцями, зеленим горошком, посоли, поперчи, заправ майонезом і подавай.

Страви з стручкової квасолі - рецепти приготування з фото | СЬОГОДНІ

Смачного!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Квасоля- продукт, який зможе замінити м’ясо та наситить організм вітамінами

Підписуйтесь на наш канал у Telegram та наші сторінки у Facebook, Instagram і Twitter. Щоб першими дізнаватися про головне, що відбувається в Івано-Франківську, області, Україні та світі.

При використанні будь-яких матеріалів інтернет видання гіперпосилання на конкретну новину чи матеріалів не нижче другого абзацу. Передрук матеріалів без погодження редакції забороняється.
&nbsp

Редакція WestNews

Україна, Івано-Франківськ, вул. Січових Стрільців 56
Прес-релізи: westnews.ua@gmail.com
Email редакції: editor.westnews@gmail.com

Підпишись

Розробка та дизайн:


X