Стало відомо, який продукт може врятувати життя людини

Нові дослідження американських вчених показують, що вживання шоколаду п’ять разів на тиждень знижує ризик виникнення серцевого нападу.

Попередні дослідження вже пов’язували мінімально оброблений темний шоколад з поліпшенням здоров’я серця через високий вміст антиоксидантів, що знижують рівень “поганого” холестерину і кров’яного тиску, а також поліпшують кровообіг і запобігають утворенню кров’яних згустків, інформує WestNews з посиланням на Радіо МАКСИМУМ.

В ході випробувань фахівці провели опитування людей середнього віку на предмет вживання шоколаду. Було встановлено, що люди з надмірною вагою, які вживали п’ять або більше порцій шоколаду щотижня, набагато рідше страждали від інфаркту.

1487420262_9c3694efadda202c566f7ad145581026

Фахівці відзначають, що вживання шоколаду ніяк не впливало на ризик розвитку серцевого нападу у людей з нормальним індексом маси тіла або недостатньою вагою.

Поки що експерти не можуть однозначно сказати, чому ефект від вживання шоколаду впливає тільки на людей з надмірною вагою, тому найближчим часом мають намір провести додаткові дослідження, щоб виявити причинно-наслідковий зв’язок.

До слова, 16 листопада волонтери на Вічевому майдані в Івано-Франківську роздавали всім бажаючим цукерки в обмін на цигарки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фіброаденома: що це, як їх виявити та вилікувати. Розповідають лікарі

Загрузка...

Коментарі:

Comments are closed.