ТОП-10 найсмачніших піц за версіями прикарпатців. ФОТО

23.11.2019, 20:10  |  Автор:   Колибаб‘юк Тетяна

Піца – одна з найпопулярніших та найпростіших страв 21 століття. ЇЇ вважають національною стравою в Італії, але люблять у цілому світі.

Винахід піци приписують давньоримському полководцеві та гурманові Лукулу. Свою популярність Лукул здобув скоріше завдяки своїм бенкетам, аніж військовому ремеслу. Неаполітанці дотепер цінують страви, які колись прикрашали його бенкетний стіл. Однією із цих страв була піца а ля наполетана — золотаво-жовтого кольору, з кислого тіста, спечена на деревному вугіллі.

Греція врівень з Італією змагається за звання батьківщини піци. У Стародавній Греції почали запікати плоскі коржі з тіста разом з начинкою з овочів, м’яса, оливок, молочних продуктів, тощо. Ця грецька піца називалася plakuntos.

Одного разу влітку в Неаполі королева савойська Маргарита проходжувалася зі своєю родиною по парку Каподімонте. Вона неодноразово чула про піцу й вирішила, зрештою, її скуштувати. Місцевий піцайоло був дуже улещений тим, що сама королева вирішила покуштувати саме його піцу, і спеціально для неї спік піцу за новим рецептом. Відтоді піца з помідорами, сиром моцарелою та листям базиліку називається як піца Маргарита. До того ж, кольори цих продуктів: червоний, білий та зелений символізують прапор Італії.

WestNews поспілкувався з франківцями та пропонує своїм читачам ТОП-10 найсмачніших піц (за версією містян). Гарантуємо, тут ви точно побачите ту, яка смакує вам найбільше.

Маргарита

Для її приготування беруться певні компоненти: помідори Сан-Марцано, оливкова олія, сир моцарела, базилік, сіль.

Марінара

Названа на честь рибалок, які традиційно їли її на сніданок, заправляється помідорами, часником, оливковою олією, орігано.

Пеппероні

Найпопулярніша піца в Америці. Свою назву одержала завдяки начинці з пікантної італійської ковбаси пеппероні. Назва ковбаси походить від італійського найменування маленьких гострих перчиків (pepperoni), і в самій Італії піца пепперроні подається саме з перчиками, а не з ковбасою.

Ал тонно

Піца, головним інгридієнтом якої є тунець

Фунгі

З грибами, найчастіше з печерицями.

Кальцоне

«Закрита» піца. При її виготовленні боки піци защипують у вигляді «вареника» або «конверта». Під хрусткою скоринкою така піца повністю зберігає аромат використаних продуктів. Типовою начинкою для неї є сир рікота та томатна паста.

4 сири

Одержала свою назву завдяки тому, що до неї входять 4 види сира.

Гавайська

Піца з шинкою і ананасом.

Баварська

Склад входить: соус з томатів, моцарела, мисливські ковбаски,полядвиця , печериці,помідори.

4 сезони

Ця піца виготовлена досить цікаво і нагадує 4 пори року. Зимова пора викладена маринованими грибочками, літня – стиглими томатами, осіння- маслинами та ковбасою, весняна – ніжною курятиною.

М-м-м-м-м, смакота! Не знаю як ви, а я уже зголодніла!

Фото – з мережі Інтернет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальна фігура: ТОП-11 ефективних вправ для схуднення

Підписуйтесь на наш канал у Telegram та наші сторінки у Facebook, Instagram і Twitter. Щоб першими дізнаватися про головне, що відбувається в Івано-Франківську, області, Україні та світі.

При використанні будь-яких матеріалів інтернет видання гіперпосилання на конкретну новину чи матеріалів не нижче другого абзацу. Передрук матеріалів без погодження редакції забороняється.
&nbsp

Редакція WestNews

Україна, Івано-Франківськ, вул. Січових Стрільців 56
Прес-релізи: westnews.ua@gmail.com
Email редакції: editor.westnews@gmail.com

Підпишись

Розробка та дизайн:


X