WestNews.com.ua

Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом швидкого приготування малосольних огірків

03.08.2020, 17:42  |  Автор:   Хромей Зоряна

А ви знаєте, як приготувати малосольні огірки швидко? Так, щоб вранці ви ще купували їх свіжі на ринку, а ввечері вже подавали на стіл. Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко ділиться своїм варіантом засолювання огірків. У рецепті все дуже просто.

Час підготовки – 20 хвилин. Час приготування – 10 хвилин (і 3-4 години для засолювання), пише шеф-кухар на своєму сайті.

Порції – 1 (на 2-літрову банку).

Інградієнти:
  • 1-1,5 кг Огірок
  • 2 ст. л. Сіль
  • 1 пучок Спеції (листя вишні, смородини, корень і листья хрону, суцвіття кропу)
  • 10 г Перець чилі
  • 500-800 мл Вода (столова газована)
  • 1 голівка Часник

Приготування: 

1. Перше з чого ви повинні почати – з вибору огірків. Для швидкої засолки вам знадобляться огірки невеликого розміру. Не корнішони, головне, щоб вони були невеликими, до 10 сантиметрів, з красивими пухирцями і без жовтизни. Помийте огірки, викладіть в миску і залийте водою. Залиште на 20-30 хвилин. Такий прийом дозволить отримати вам ідеальні хрусткі огірочки.
малосольные огурцы
2. Листя хрону, вишні та смородини помийте і крупно поріжте. Цей пряний букет додасть огіркам неповторного смаку, тому, чим більше буде листя, тим краще.
специи для малосольных огурцов
3. Перець чилі поріжте тонкими кружечками. Мені дуже подобається, коли в огірках є зовсім непомітна гострота. Якщо хочете ще гостріше, візьміть більше перцю.
малосольные огурцы с перцем чили
4. На дно банки викладіть порізані листя, суцвіття кропу, корінь хрону, зубчики часнику і шматочки гострого перцю. Зверху викладіть огірки. Їх потрібно викласти дуже щільно, щоб вони зайняли всю банку. Зверху насипте сіль.
как приготовить малос
5. Залийте огірки газованою водою. Використовуйте звичайну столову воду з нейтральним смаком. Можна брати слабко- або сильногазовану воду. Вода повинна бути кімнатної температури. Після того, як ви залили огірки, залиште їх на 2 години при кімнатній температурі, після чого помістіть в холодильник. Ще через 3-4 години можете діставати і куштувати. Якщо ви любите більш солоні огірки, збільшить час засолювання огірків.

Підписуйтесь на наш канал у Telegram та наші сторінки у Facebook, Instagram і Twitter. Щоб першими дізнаватися про головне, що відбувається в Івано-Франківську, області, Україні та світі.

При використанні будь-яких матеріалів інтернет видання гіперпосилання на конкретну новину чи матеріалів не нижче другого абзацу. Передрук матеріалів без погодження редакції забороняється.
&nbsp

Редакція WestNews

Україна, Івано-Франківськ, вул. Січових Стрільців 56
Прес-релізи: westnews.ua@gmail.com
Email редакції: editor.westnews@gmail.com

Підпишись

Розробка та дизайн:


X