WestNews.com.ua

Як і яке м’ясо обрати для шашлику?

22.05.2020, 20:16  |  Автор:   Колибаб‘юк Тетяна

Шашлики – головний атрибут відпочинку на природі. Ця страва у всіх асоціюється з весняним або літнім настроєм, сонцем, зеленою травою і приємним запахом багаття. У саме у травні, коли стає тепло і природа наче запрошує до себе, ми смакуємо цією стравою.

Фраза «їдемо на шашлики» найчастіше означає приємне проведення часу на свіжому повітрі разом з друзями і близькими, пишуть на сайті Центрального ринку.

Шашлики можна готувати з абсолютно будь-якого м’яса, але найбільш смачні виходять з баранини, свинини або яловичини.

Отож, з’ясуємо, з яких частин вийде найкращий шашлик?

Шашлик з баранини вийде смачним, якщо взяти м’якоть з задньої ноги, корейку або вирізку. Реберця баранячі для шашлику використовують, але не дуже часто. Однак, якщо ви любитель кісточок, спробувати можна.

Для шашлику зі свинини найкраще взяти ошийок – це частина туші, розташована уздовж хребта на шиї. Тут прожилки жиру рівномірно розподілені в м’ясі. Такий шашлик буде м’яким і соковитим. Також можна використовувати вирізку, корейку, ребра.

Більш сухим вийде шашлик з окосту – частини туші з невеликою кількістю жиру. Цю частину свинини краще гарненько замаринувати.

Взагалі, свинина добра тим, що з багатьох її частин можна приготувати смачний шашлик. Питання лише в тому, як і протягом якого часу маринувати м’ясо.

На відміну від свинини, шашлик з яловичини може вийти жорстким. Через це яловичина вимагає більш тривалого маринування.

Якщо ви вирішили смажити шашлики саме з цього м’яса, то краще взяти яловиче філе або груднину. Задня нога яловичої туші також придатна для приготування шашлику, проте використовувати рекомендується тільки внутрішню частину або ж окремі місця з тонкого і товстого краю.

З яловичих сортів м’яса кращим вибором для шашлику вважається телятина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автобуси на міське кладовище відновлять рух з наступної суботи

Підписуйтесь на наш канал у Telegram та наші сторінки у Facebook, Instagram і Twitter. Щоб першими дізнаватися про головне, що відбувається в Івано-Франківську, області, Україні та світі.

При використанні будь-яких матеріалів інтернет видання гіперпосилання на конкретну новину чи матеріалів не нижче другого абзацу. Передрук матеріалів без погодження редакції забороняється.
&nbsp

Редакція WestNews

Україна, Івано-Франківськ, вул. Січових Стрільців 56
Прес-релізи: westnews.ua@gmail.com
Email редакції: editor.westnews@gmail.com

Підпишись

Розробка та дизайн:


X