WestNews.com.ua

Як обрати справжнє куряче м’ясо: поради та рецепти

15.06.2020, 20:28  |  Автор:   Хромей Зоряна

Куряче м’ясо – поширений делікатес у всьому світі. Адже якісне куряче м’ясо дуже корисне для здоров’я, в ньому міститься велика кількість фосфору і заліза. Невелика кількість жиру, порівняно з іншими видами м’яса, робить курятину дієтичним продуктом.

Його люблять за смак і користь, а також за велику варіацію страв, які можна з нього приготувати. Курку тушкують, смажать, варять, роблять з неї супи, запікають в духовці, додають в пироги і салати.

Продавці Центрального ринку Івано-Франківська дали кілька порад, на які варто звернути увагу при купівлі курятини:

Колір. В першу чергу, перед тим як купувати курку необхідно зосередити свою увагу на її кольорі. Свіжа курятина повинна мати ніжно рожевого відтінку. У разі, якщо курка кілька разів була в морозильнику, то вона знаходить трохи сіруватий відтінок або ж матиме плями. І ще підніміть, крильця і ніжки, шкіра в цих місцях не повинна бути порушена.

Запах. Ще один важливий чинник, по якому слід вибирати м’ясо, – це запах. Хороша свіжа курка майже не має ніякого запаху.

Упаковка. Найбільш часто курей продають без упаковки, але якщо вона є, то дивіться на її цілісність. На упаковці з курятиною має бути відмітка, що вказує, коли вона була упакована, а також терміни зберігання. По нормі, тушка зберігається не більше 6 діб, окремі частини до 7-8 днів.

Розмір. Розмір курки має бути природним. Якщо перед вами величезні ніжки або не природно велика грудка, краще відмовитися від купівлі. Приміром, розмір курячої грудки не повинен перевищувати 20 см, а ніжки – 15 см. Курча повинне мати добре розвинену округлу грудку, кістки кіля, що не виділяються, а також потужні м’язи і ніжки.

WestNews пропонує своїм читачам рецепти приготування курки.

Печеня в горщику з курки з чорносливом

Інгредієнти:

  • Куряче стегно — 1 шт.
  • Картопля — 2 шт.
  • Помідори черрі — 3 шт.
  • Морква — 0,5 шт.
  • Чорнослив — 8 шт.
  • Бульон — 4 ст. л.
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • Цибуля-порей — 1 шт.
  • Олія.

Приготування:

  1. Овочі почистити, зняти шкірку з м’яса і розділити на частини, кістки не видаляти. Картоплю нарізати тонкими кругляшками, помідори – четвертинками, чорнослив розділити навпіл.
  2. Цибулю-порей нарізати кільцями, моркву також нарізати кільцями. На сковороді, на середньому вогні, на соняшниковій олії обсмажити моркву.
  3. До моркви додати цибулю і смажити до м’якості овочів.
  4. Наповнити горщик бульйоном, на дно викласти картоплю, потім м’ясо.
  5. Наступний шар – обсмажені овочі.
  6. Потім помідори черрі, чорнослив і лавровий лист.
  7. Кожен шар солити і перчити за смаком.
  8. Закрити горщики кришкою і поставить в холодну духовку, томити протягом години при температурі 180°C.
  9. Потім акуратно перемішати печеню ложкою і помістити в ще теплу духовку на півгодини до повної готовності.

Курка з медом, запечена в духовці

Інгредієнти:

  • 1,5-2 кг курки
  • 0,5 лимона
  • 2 зубки часнику
  • 2 ст. ложки меду
  • 2 ст. ложки гірчиці
  • гілочка чебрецю
  • 1 ч. ложка коріандру
  • 1 ч. ложка каррі
  • 1 ч. ложка паприки
  • чорний мелений перець за смаком
  • 1 ст. ложка солі.

Приготування:

  1. Перед запіканням курки в духовці її потрібно підготувати. Промий курку і поклади в глибоку ємність.
  2. З’єднай і добре перемішай усі інгредієнти соусу: мед, гірчицю, сік лимона, подрібнений часник і чебрець, коріандр, каррі, паприку, сіль, чорний перець.
  3. Ретельно увітри соус у курку. Накрий курку харчової плівкою і залиш у холодильнику приблизно на 5 годин, можна на ніч.
  4. Курку, що промаринувалася, помісти в рукав для запікання і відправляй у розігріту до 180°С духовку. Готується курка в рукаві у духовці приблизно 1,5 години.
  5. Потім обережно, щоб не витік сік, розріж рукав. Щоб у тебе вийшла апетитна і смачна курка в духовці зі скоринкою, залиш її запікатися ще на 15 хвилин. Слідкуй за тим, щоб золотава медова скоринка не підгоріла.
  6. Перед подачею на стіл прикрась запечену курку зеленню і фруктами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Міський голова Івано-Франківська закликав городян приходити за продуктами на ринок. ВІДЕО

Підписуйтесь на наш канал у Telegram та наші сторінки у Facebook, Instagram і Twitter. Щоб першими дізнаватися про головне, що відбувається в Івано-Франківську, області, Україні та світі.

При використанні будь-яких матеріалів інтернет видання гіперпосилання на конкретну новину чи матеріалів не нижче другого абзацу. Передрук матеріалів без погодження редакції забороняється.
&nbsp

Редакція WestNews

Україна, Івано-Франківськ, вул. Січових Стрільців 56
Прес-релізи: westnews.ua@gmail.com
Email редакції: editor.westnews@gmail.com

Підпишись

Розробка та дизайн:


X