WestNews.com.ua

Заморські прянощі та сотня пропозицій: де у Франківську можна придбати спеції до будь-якої страви

14.08.2020, 19:21  |  Автор:   Хромей Зоряна

На Центральному ринку Івано-Франківська уже понад 15 років працює прилавок з найрізноманітнішими спеціями. Вибір широкий – понад сотня духмяних сумішей та приправ, з які додадуть неймовірного смаку будь-якій страві.

Східні, індійські, узбецькі та європейські спеції можна придбати у вигляді композиції для конкретної страви. Наприклад, до булочок або напоїв для пряності додають приправу фенхель, яка дуже рідко зустрічається у звичайних магазинах.

«Здебільшого, покупці приходять за конкретними спеціями, але є й такі, які просто хочуть приготувати щось нове, незвичне і просять порадити, які приправи ліпше купити. Тут важливо врахувати смаки, бо хтось не любить дуже перчене, а хтось – пряне. Є багато постійних клієнтів, які приходять саме за нашими композиціями. Наприклад, дуже популярні у сезон суміші «До шашлику» чи «До плову», – каже продавець.

WestNews пропонує своїм читачам смачні рецепти страв з фенхелем від українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка.

Як приготувати коропа із фенхелем 

Час підготовки – 15 хвилин, час приготування – 40 хвилин.

Складові:

  • 1 шт. Короп (приблизно 1,5 кг)
  • 1 корінь Фенхель
  • 1 ч. л. Насіння фенхелю
  • 1 шт. Лимон
  • 1 палочка Кориця
  • 2 ст. л. Рослинна олія
  • за смаком Сіль та перець

Приготування:

  1. Корінь фенхеля помийте, обсушіть і наріжте кружальцями.
  2. Коропа зачистіть від луски і видаліть нутрощі з зябрами. Натріть сіллю і свіжомеленим перцем. Полийте рибу рослинною олією (приблизно 2 ст. л.).
  3. Полийте рибу соком половини лимона. Покладіть всередину паличку кориці.
  4. Далі покладіть всередину слайси фенхеля, часточки лимона (половина лимона), насіння фенхелю (1 ч. л.). Запікайте рибу в духовці при температурі 175 градусів протягом 40 хвилин. Подавайте рибу з будь-яким гарніром на ваш смак. Я рекомендую подавати запечену рибу з тушкованою червоною капустою.

Короп із фенхелем

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Смак літа, або за що ми любимо кавун. РЕЦЕПТИ

Підписуйтесь на наш канал у Telegram та наші сторінки у Facebook, Instagram і Twitter. Щоб першими дізнаватися про головне, що відбувається в Івано-Франківську, області, Україні та світі.

При використанні будь-яких матеріалів інтернет видання гіперпосилання на конкретну новину чи матеріалів не нижче другого абзацу. Передрук матеріалів без погодження редакції забороняється.
&nbsp

Редакція WestNews

Україна, Івано-Франківськ, вул. Січових Стрільців 56
Прес-релізи: westnews.ua@gmail.com
Email редакції: editor.westnews@gmail.com

Підпишись

Розробка та дизайн:


X